DSC_8529dVi är en familj på 6 personer som är bosatta i nordvästra Skåne. Gården ligger utanför Örkelljunga där vi driver uppfödning av hund och häst och renovering av gamla hus.

Pappa Bengt tidigare ägare av Prepac AB, numera pensionär, och stora intresset är byggnadsvård och jobbar med att renovera gården. Han har även ett projekt i Grundsund, Bohuslän. Hit åker han ett par gånger i månaden för att jobba med huset och njuta av omgivningen. Mer om Bengt och hans arbete finns under fliken Husen.

Mamma Lotta är den som håller på med hunduppfödningen under namnet Aagerups. Hon har alltid haft ett stort djurintresse och har haft hund i nästan hela sitt liv. Första dansk/svenska gårdshunden skaffades 1999 och detta var starten för Aagerups kennel. Denna hund var Ekeröds Busan och hon är stammoder till de flesta Aagerupsvalpar. Mer om hundarna och kenneln finns under fliken Hundarna.

Dottern Kajsa, 30 år gammal, bor numera också på gården tillsammans med sambon Erik och har huvudansvaret för hästarna. På gården har vi 4 islandshästar varav flera är egna uppfödningar från Aagerup. Kajsa tränar och tävlar hästarna och har även  dansk/svenska gårdshunden Neo. Mer om hästarna och aveln finns under fliken Hästarna.

Dottern Fia, 32 år, bor strax utanför Örkelljunga på en gård tillsammas med sin sambo, dotter, katten Sonny och  australian kelpien Riva samt bordercollien Ipa. Hon är främst aktiv inom agilityn men håller även på med andra hundsporter. 

Dottern Lisa, 33 år, bor i Örkelljunga tillsammans med sin make och deras små söner. Hos dem bor även  dansk/svenska gårdshunden Qnas och katten Ralf.

Sonen Petter, 29 år, bor och arbetar i Stockholm.

Tillbaka till startsidan.